De wereld is vol gebouwd, voor ons is er nouwelijks plek. We moeten ons gedijst houden. Gelukkig hebben wij de kracht gekregen om in een mens te veranderen zodat de mythiesche wezens veilig zijn, maar blijven we dat ook?
 
PortalPortal  IndexIndex  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Mythishe wezens (herkennen) voor dummies

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Sky
Admin
avatar

Aantal berichten : 43
Registratiedatum : 23-12-09
Woonplaats : In je kast, achter je kleding, derde pluisje rechts.

Je wezen
Soort: Draak
Groep:
Partner: Love is just a game, I hate games

BerichtOnderwerp: Mythishe wezens (herkennen) voor dummies    vr jun 17, 2011 9:59 pm

Weet je niet wat een Amphiptere is? Of een Harpy?
Geen punt hier staan ze allemaal in alfabetishe volgorde met wat informatie en de eigenschappen van en over het wezen. Ook staat er waaraan je een wezen in menselijke vorm kunt herkennen.

Amphiptere
Een slangachtig wezen met hoog op de rug bevestigde vleugels, geen poten of twee poten (zeldzaam), een draakachtig hoofd, grote ogen en twee tongen. De ene tong is normaal, de andere heeft de vorm van een pijl. De amphiptereis giftig. Het dier kan zich oprollen en zichzelf daarna wegschieten als een speer. Een amfiptere is ongeveerdrie meter lang, heeft de dikte van een mensenbeen en is bedekt met schubben.
De menselijke vorm heeft twee tongen (ze praten daarom meestal niet)


Basilisk
Een Basilisk ik een gigantishe slang met een giftige blik. Zodra een Basilisk een mens aankijkt veranderd deze in steen en zal deze binnen enkele dagen sterven. Het tegengif is te vinden in het gif uit de giftanden van de Basilisk. Ze hebben een slechte reputatie.
Ze zijn te herkennen aan hun felgekleurde slangenogen (dragen vaak een zonnenbril in mensenvorm) ze kunnen praten met slangen.


Centaur
Deze wezens hebben een paardenlichaam en een menselijk bovenlichaam op de plaats waar bij een gewoon paard de nek begint. Centaurs hebben paardachtige oren en meestal lang haar.
In de menselijke vorm is er vaak nog iets vreemds aan de oren en onderaan de ruggenwervel zit nog een bewegelijke knobbel van de paardenstaart.


Cerberus
Een driekoppige hond met een slangenstaart. Deze zou volgens mythes de poorten van de onderwereld bewaken en daarvoor worden beloont met honingtaart. Soms is ook de rug van een Cerberus bedekt met slangen of heeft deze meerdere staarten.
In mensenvorm kunnen Cerberussen met honden praten (en dus ook vaak bij honden in de buurt) ook zijn ze vaak in driestrijd met zichzelf omdat plots drie brijnen in één hoofd moeten


Chimera
Een leeuw met een slangenstaart en een geitenkop naast het leeuwenhoofd.
De menselijke Chimera is vaak in driestrijd met zichzelf omdat plots drie brijnen in één hoofd moeten. Ze hebben twee vershillende ogen in alle combinaties die mogelijk zijn met een geitenoog (vierkante pupil) een slangenoog (spleetpupil, felgekleurde iris) en een leeuwenoog (goudbruin tot donkergroen van kleur, puntige pupil).


Draak
Er zijn vele verschillende soorten draken maar de meeste hebben gemeen dat ze op vliegende hagedissen lijken met vleemuis- of vogelvleugels en verschikkelijk oud kunnen worden. De meeste draken zijn weis en vreedzaam maar ze kunnen ook wreed en kwaadaardig zijn.
Officieel word een draak omschreven als een wezen met vier poten en vleugels waardoor de wyvern (een draakachtig wezen zonder voorpoten, vleugels en sterke achterpoten) niet als een draak word geclassificeerd. (voor het gemak valt deze hier wel onder de categorie draken)
In mensenvorm zijn ze moeilijk te herkennen maar het zijn vaak zelfstandige types met bijzondere ogen.


Eenhoorn
Een paard met een leeuwenstaart en (als het een mannetje is) een sik, het belangrijkste is dat ze een scherpe horen midden op hun kop hebben. Deze is gevuld met magie en is veel waard.
In menselijke vorm heeft de eenhoorn nog steeds een soort bult of een ster op zijn of haar voorhoofd.


Elf
Mensen met puntoren eneen erg sterke band met de natuur.
Ze hebben vaak een aparte kledingstijl en hebben nog steeds puntoren.


Engel
Een mens met (vogel) vleugels en een halo (gloeiende cirkel) boven hun hoofd.
Als een Engel zich vermomd als mens blijven er twee strepen op de rug staan op de plek waar de vleugels zouden moeten zitten


Fee
Kleine menselijke wezens met vlinder- of libellenvleugels.
Ze hebben vaak een lichte, sierlijke pas en zijn erg tenger.


Fenix
Vurige vogels met een enorme spanwijte. Als ze sterven veranderen ze in as en herrijst er uit de as een nieuwe (baby)vogel.
In mensenvorm heben Fenixen een goede zangstem envurige ogen.


Griffioen
Half leeuw, half adelaar. Ze hebben de kop, voorpoten en vleugels van en adelaar en het achterlijf van een leeuw.
In mensenvorm zijn ze erg moeilijk te herkennen.


Gorgoon
Mensen die in plaats van haar slangen hebben. Ze hebben hetzelfde gid in hun ogen en tanden als Basilisken. Ze hebben een slechte reputatie.
In menselijke vorm zijn ze erg wisselvallig qua gedrag en hebben ze slangenpupillen (met normale kleuren)


Harpy
Roofvogels met het hoofd van een vrouw. Soms hebben ze een menselijkere bouw. In tegenstelling tot Sirenes zijn zij niet zo geïnteresseerd in mensenvlees. Ondanks dat hebben ze een slechte reputatie.
Als ze eruit zien als mensen hebben ze sterke scherpe nagels en vervaarlijke priemende ogen.


Hippogrief
Half paard half adelaar. (hetzelfde als een griffioen allen dan zonder leeuw en met paard)
Moeilijk te herkennen als mens.


Hippokampos
Half paard, half vis.
Als mens hebben ze vaak nog ergens op hun benen of buik schubben.


Kabouter
Vaak verward met een kleine mens en worden ook wel gnomen genoemd. Ze zijn erg klein (15 tot 45 cm) en doen in ruil voor een vergoeding doen ze vaak klusjes. Ze kunnen met dieren praten en een paar honderd jaar oud worden. Ze zijn sterk voor hun grootte en kleden zich enigszins middeleeuws.
Als mens zijn ze nog steeds redelijk klein (nooit langer dan 1.50 m).


Minotaurus
Minotaurus zijn van boven mens en van onder stier, soms hebben ze ook een stierenkop en lijken het meer rechtopstaande stieren.
Minotaurus in mensenvorm zijn vaak erg gespiert en hebben harde knobbels op hun hoofd omdat de stierenhorens niet geheel kunnen verdwijnen.


Meermin
Vaak vrouwlijke mensen met in plaats van benen een vissenstaart. De staart kan verschillen en is kenmerkend voor de afkomst van de meermin. Ze hebben een prachtige zangstem en staan erom bekend zeelieden mee de diepte in te nemen (al doen niet alle meerminnen dit).
In menselijke vorm hebben ze soms nog kieuwen en op sommige plekken schubben op hun benen.


Orthros
Een tweekoppige hond met een slangenstaart. Deze zou volgens mythes de poorten van de onderwereld bewaken en daarvoor worden beloont met honingtaart. Soms is ook de rug van een Orthros bedekt met slangen of heeft deze meerdere staarten.
In mensenvorm kunnen ze met honden praten (en dus ook vaak bij honden in de buurt) ook zijn ze vaak in tweestrijd met zichzelf omdat plots twee brijnen in één hoofd moeten.


Sirene
Roofvogels met het hoofd van een vrouw. Soms hebben ze een menselijkere bouw. De meeste zijn vrouwlijk en lokken vaak mannen duistere plekken in met hun gezang om hen daarna nooit meer terug te laten keren. Meestal worden deze mannen verslonden. Ze hebben een slechte reputatie.
Als ze euit zien als mensen zijn ze vaak beeldschoon, hebben een prachtige stem, sterke scherpe nagels en vervaarlijke priemende ogen.


Sphinx
Een leeuw met vogelvleugels en een menselijk hoofd. Ze werden vroeger gebruikt om belangrijke gebouwen te bewaken en zijn vaak territoriaal.
In hun menselijke vorm blijven er twee strepen op de rug staan op de plek waar de vleugels zouden moeten zitten, territoriaal gedrag is het enige verschil met de menselijke vorm van een engel.


Satyr
Een Satyr of Faun is een mens met bokkenpoten en horens. Ze zijn meestal/altijd mannelijk en bespelen vaak een fluit. Ze hebben altijd grote interesse in vrouwen en zijn echte charmeurs. Ze hebben ook geitenoren.
Als mens hebben ze nog steeds knobbels op hun hoofd, veel beharing, een geitenstaart en grote interesse in vrouwen.


Trol
Reuzen die vroeger in bossen en bergen leefden. Sommige van hen zijn mensen- of kaboutereters en allemaal zijn ze behoorlijk lelijk. Ze hebben een goede camouflage en vaak een staart. Er zijn ook vriendelijke trollen die graag grappen uithalen. Ze zijn sterk en houden niet echt van het geluid van klokken.
In menselijke vorm zijn ze nog steeds niet de mooiste (veel wratten ect.)


Waterspuwer
Een waterspuwer of gargouille een een draakachtig wezen met waterkrachten. Ze terrorizeren graag boten en schepen in rivieren en zeeën en zijn nooit ver van water.
Als mens zijn ze nog steeds gevoelig voor droogte, als ze te lang bij water wegblijven verstenen ze.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.dragonworld.forumotion.com
 
Mythishe wezens (herkennen) voor dummies
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Eleria City :: Algemeen :: Regels en uitleg-
Ga naar: